Няма вагони за транспортиране на руските “мазди”

Стотици нови автомобили Mazda чакат да бъдат транспортирани за продажба в други региони на Русия, но се оказва, че няма достатъчно вагони за тяхното транспортиране. Автомобилите, сглобени в завода на Mazda Sollers JV във Владивосток, са запълнили зоната PrimRing и продължават да пристигат нови.

Според представители на завода натрупването на автомобили е свързано с планирано увеличаване на обемите на производство, към което логистиката все още няма време да се адаптира. Железопътната линия се използва за транспортиране на колите Mazda до дилърски центрове на страната, но наличните композиции не могат да се справят с нарастващия поток от автомобили.

Няма вагони за транспортиране на руските

Затова колите, готови за продажба, се задържат на този паркинг в Приморие. Още нещо интересно е, че разходите за транспорт на продуктите на Mazda по железопътен транспорт от Владивосток се покриват от субсидия, която Mazda Sollers получава по специалния инвестиционен договор.

По-рано представителите на смесеното предприятие заявиха, че превозът на автомобили за тяхна сметка не е изгоден за компанията, защото в този случай сглобяването на автомобилите в Русия няма смисъл. Заводът на Mazda Sollers сглобява кросоувърите CX-5 и CX-9, седаните Mazda 6 и бензиновите двигатели SkyActiv. Те също така ще започне производството на компактния кросоувър CX-30, който ще навлезе на руския пазар до края на тази година.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…