Обмислят промяна в параметрите на черните кутии в самолетите

 

Изчезването на полет 370 на Малайзийските авиолинии може да доведе до промени в изискванията за черните кутии. Вече е налице първото предложение в тази посока, съобщава Би Би Си. Европейската агенция за авиационна сигурност публикува предложение за усъвършенстване на приложението на записващите бордови устройства.

Агенцията предлага да бъде увеличено времето, през което черните кутии ще могат да излъчват сигнали, включително, ако се намират под вода. Предвижда се това време да бъде удължено от 30 на 90 денонощия.

Специалистите по авиационна сигурност предлагат също черните кутии на големите въздушни лайнери да записват и съхраняват всички разговори между членовете на екипажа за последните 20 часа от полета на самолета. Предложенията са подготвени на базата на опита от издирването на изчезналия самолет на малайзийските авиолинии.

Източник: news.ruse24.bg

 

ЖП транспорт

Провалът на процедурата за електрическите влакове показа липсата на капацитет и организация в транспортното министерство

март 31, 2024

Михаил Рангелов Оттеглянето на китайската компания CRRC от търга в България и последващото прекратяване на разследването от Европейската к…