Отмениха половината полети до и от Брюксел заради стачка

 

Градският транспорт в града не работи, а международните влакове не вървят

Половината полети до и от летището в Брюксел са отменени заради стачка, обхванала целия транспортен сектор в региона. Влаковете до столицата, както и до градовете в страната, не вървят, съобщава „Фландърс нюз“.

Заедно с това градския транспорт вътре в Брюксел също не се движи. Влаковете по международните линии до Лондон и до Париж също не вървят днес. Според информацията стачните действия този понеделник (8 декември) са подготовка преди официалният ден на национални протести, насрочен за началото на идната седмица (15 декември).

Сериозни загуби от стачката ще има за летището в Брюксел. Там са отменени почти половината от полетите, или общо 267 полета. Пътниците обаче са били предварително предупредени за протестните действия.

Синдикатите в страната коментират, че 90 на сто от носачи и кетъринг персонала на летището също участват в стачката. Те се надяват следващата седмица всички служители там да подкрепят протеста.

Източник: http://econ.bg, 08.12.2014г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]