Папазов откри новата жп спирка Мадара

С водосвет и рязане на лентичка днес официално бе открита новата железопътна спирка в шуменското село Мадара. За целта специално пристигна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който направи проверка на завършилите строителни дейности на обекта.
 
„Доволен съм от работата на дружествата в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Министърът на транспорта Данаил Папазов (в средата), кметът на Шумен Красимир Костов (вляво) и областният управител Венцислав Венков прерязаха лентичката по време на церемонията по откриването на новата жп спирка в Мадара. Снимка Богдан БОГДАНОВ
Министърът на транспорта Данаил Папазов (в средата), кметът на Шумен Красимир Костов (вляво) и областният управител Венцислав Венков прерязаха лентичката по време на церемонията по откриването на новата жп спирка в Мадара. Снимка Богдан БОГДАНОВ
Когато бях тук преди 10 месеца, дадох три обещания, а две от тях вече са изпълнени“, каза министър Папазов по време на церемонията.
 
По думите му до края на годината се очаква да започне работата и по ремонта на жп гара Шумен. По време на събитието вчера министър Папазов връчи констативен акт 15 на кмета на село Мадара Антоанета Иванова.
 
„Преди една година министър Папазов беше тук и даде дума. Както се казва „речено-сторено“. Едно дългогодишно усилие и желание на жителите на Мадара е факт. Искам да благодаря сърдечно на министър Папазов за това, че мисли за Шумен“, каза в приветствието си шуменският кмет Красимир Костов. Благодарност от името на селото изказа кметът на Мадара Антоанета Иванова. Официални гости на церемонията бяха също така народният представител от „Коалиция за България“ Иван Иванов и областният управител Венцислав Венков. Припомняме, че по време на своето посещение в Шумен през юли миналата година министърът пое ангажимент новата спирка да бъде изградена. През следващите месеци националната компания „Железопътна инфраструктура“ започна строителни дейности, като бе построен 100 м перон за лесно и безопасно слизане и качване на пътниците, изградени бяха рампи за хора с намалена подвижност, монтирани бяха перонни навеси с дължина 20 м. По цялото протежение на перона е монтиран стоманен парапет. Проектът е реализиран със собствени средства на националната железопътна компания, като се очаква до 6 юни да бъде издаден акт 16 на обекта. С новата спирка се осигуряват по-добри условия за извършването на комбинирани превози до Мадарския конник и Плиска.

 
Източник: www.grada.bg, 12.05.2014