Пътници бутаха замръзнал самолет в Русия при минус 52 градуса

Пътници от полет от Игарка до Красноярск в Сибир се наложи да бутат самолета Ту-134, тъй като шасито е било залепнало за снега заради ниската температура.

Температурата достигнала минус 52 градуса, а автовлекачът не успял да помръдне самолета.

Машината прекарала на летището малко повече от денонощие и екипажът помолил пътниците да помогнат, като го бутнат.

Човек е способен на всичко, когато иска да се прибере у дома, казва един от пътниците.

Случилото се е много опасно и е незаконно. Някой от пътниците може неволно да предизвика повреда, например на обшивката, заяви пред „Интерфакс“ Оксана Горбунова от районната прокуратура, като уточни, че по случая е започнало разследване.

Ще бъде направена проверка на действията на служителите на летището, на екипажа, авиокомпанията и пътниците.

Техническият директор на авиокомпания „Катэкавиа" Владимир Артьоменко е категоричен, че самолетът не може да е замръзнал. Според него автовлекачът не е успял да издърпа самолета, защото е бил без вериги, а шофьорът е бил неопитен.

Източник: Offnews.bg

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]