Пет нови дестинации от летище София през лятото

Пет нови международни линии предлага летище София. От днес столичният аеропорт вече има редовна връзка с шведския град Малмьо. Линията се обслужва от четвъртия самолет Еърбъс А320 на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, който ще бъде базиран в София.
 
Полетите София – Малмьо са всеки понеделник и петък. Самолетите ще излитат от Терминал 1 в 6,05 часа и ще кацат на столичното летище в 11,45 часа. Южното шведско пристанище предлага много удобни връзки с Хелзингборг и Гьотеборг и датската столица Копенхаген. В сряда, 14 май, Wizz Air откри и новата си линия София – Тел Авив. Самолетите излитат от столицата в 6,00 часа всеки понеделник, сряда и петък. От 13 юни Wizz Air започва редовни полети и по линията София – Малта всеки понеделник и петък.
 
Летище София вече ще има и директна въздушна връзка със Загреб. От 3 юни линията ще се обслужва от нискотарифната Dalmatian Airlines във вторник, четвъртък и събота. От 26 юни между София и Барселона всеки понеделник и четвъртък ще летят самолетите на нискотарифната испанска авиокомпания Vueling Airlines.
 
Източник: Standartnews.com
Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…