Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град?

Студентски град

Пет кръстовища с кръгово движение ще бъдат изградени в Студентски град, като това се очаква много сериозно да облекчи придвижването в квартала

Това стана ясно от думите на кмета на район “Студентски” Петко Горанов. Пред Радио София той подчерта, че новата транспортна схема в Студентски град, която превърна част от вътрешнокварталните улици в еднопосочни, не дава резултат. “Причината е, че правилата за движение по пътищата не се спазват, а колите в квартала с всеки изминал месец стават все повече Има неща, които трябва да бъдат решени на централно ниво. Вероятно, най-целесъобразно е, редукцията на броя на автомобилите да стане по икономически път – да се увеличи пътния данък”, коментира Горанов.

Кметът на район “Студентски” добави, че репатриращите автомобили на Центъра за градска мобилност и патрулите на Пътната полиция не успяват да се справят с нарушителите, защото са прекалено много. От районната администрация на “Студентски” имат идея за изграждане на наказателен паркинг в Студентски град, което да облекчи работата на Центъра за градска мобилност.

“Паркиращите около Националната спортна академия автомобили създават проблеми на живеещите в близост до кампуса. Причината за големия автомобилен поток там е, че в академията се провеждат много спортни занимания за деца и младежи. Би следвало Министерството на младежта и спорта да помисли за паркинг, който да обслужва посетителите”, смята Петко Горанов.

В последните години в района заживяха много млади семейства, които не са студенти и нямат нищо общо с висшето образование. “Нова детска градина за 16 групи деца отваря врати в “Студентски”. Първоначално ще бъдат разкрити 6 групи, а в следващите месеци ще бъде разгърнат и пълния капацитет на детското заведение”, каза още Горанов пред Actualno.com