Пилотът на самолета на Василев: Не съм превозвал никакви пари от КТБ

Никакви пари не са изнасяни от Корпоративна търговска банка със самолет. Това заяви в предаването Събуди се по Нова телевизия Стефан Стефанов, който дойде в студиото и се представи като капитан на самолета на Цветан Василев, като показа баджа си. Припомняме, че в петък прокуратурата обяви, че със самолета са изнесени в чували над 205 млн. лв., които са предадени на Цветан Василев.
 
Изкараха Цветан Василев най-големия бандит – това са пълни глупости. От 16 до 22 юни аз бях със самолета във Виена. Оттогава до днес никой не е летял като капитан с този самолет, заяви Стефанов. Той разказа, че се е върнал със самолета в България сам, тъй като е трябвало да бъдат подновени документи, необходими за полети. Стефанов показа документи с график на последното пътуване на самолета, без който по думите му е невъзможно да бъде разрешен полет. По думите му това опровергава твърденията на прокуратурата. Заяви, че на борда е имало двама пътници с два куфара и нищо друго. Цветан Василев пътувал със съпругата си проф. Василева и имали малко багаж. Според пилота те пътували по принцип с ежедневни дрехи, Цветан Василев си носел един-два костюма, когато имал срещи. Дъщеря им пък винаги носела много книги, тя вечно учела, каза пилотът.
 
Относно уволнението на шефа на ВИП-терминала на Летище София Борис Попов, капитанът коментира, че той е професионалист и през него не могат да минат никакви пари. "Лично аз имам крайно негативно отношение към него, но бих отишъл навсякъде да го защитя, ако той е уволнен, ако някакви пари са минали през ВИП-а”, заяви Стефанов. По думите му не може с лека ръка да се обвинява Летище София, че може да пропусне някаква сума пари.
 
Източник: www.novini.bg