Пияни британци “приземяват” 2 самолета в София за 2 дни

Полет на “Томсън Еъруейс” от Манчестър до Ираклион, Гърция, е бил принуден на кацне в София, след като пиян британец запалва цигара в тоалетната на самолета, съобщи “Мейл он сънди”. Това е вторият случай за 2 дни, в който британци, употребили алкохол, предизвикват извънредно кацане на самолети в българската столица.
 
Властите казват, че мъжът е употребявал алкохол на борда. Поведението му било агресивно и това принудило капитана да поиска полицейски екип на летището в Ираклион. Пътникът обаче продължил да създава проблеми и самолетът кацнал в София.
 
Шефът на летище София Христо Щерионов каза за “24 часа”, че машината е кацнала в 1 ч през нощта в петък. Пътникът бил силно интоксикиран и откаран с линейка в “Пирогов”.
 
В четвъртък пък самолет на компанията “Монарк еърлайнс” от Бирмингам за Даламан в Турция се приземил в София заради 6-има пияни и буйстващи пътници, които били свалени от полицията. 
Източник: 24часа
Автомобилен транспорт

Зелената сделка ще повиши цената на бензина

Предстоящата Зелена сделка и предложението за нови минимални нива на акциза, които Европейската комисия се кани да приеме, ще доведат до това до година и половина – две цените на […]

ЖП транспорт

30 млрд. евро за инфраструктурни проекти, свързващи регионите на ЕС

През изминалата седмица Европейският парламент прие актуализираната програма „Механизъм за свързване на Европа“ и отпусна още средства за транспортни, цифрови и енергийни проекти за периода 2021—2027 г. Актуализираната програма „Механизъм […]