Почнаха ремонти на малките улици в София

Започва поетапно ремонт на вътрешнокварталните улици в София. Предвижда се да бъдат обновени над 40 малки улички, съобщи зам.-кметът по транспорта.
Над 28 километра тротоари ще бъдат основно ремонтирани или изградени до края на годината в София, уточни Любомир Христов, който инспектира ремонта на булевард "Никола Мушанов"
 
"Поетапно навлизаме в малките улички, включително с ремонт на тротоари в различните зони на града, в кварталите, междублоковите пространства и основните пешеходни зони и големите булеварди, където има активно пешеходно движение", каза зам.-кметът, цитиран от БНР. 
 
Общо около 6 милиона ще бъдат инвестирани през тази година само в пешеходни зони. 
В момента продължава продължава изпълнението на ремонта по бул. „Никола Мушанов”. Вече са готови пътните платна с положена маркировка и всички елементи на пътните платна с нови подменени бордюри.
Сега се изпълняват дейности по основния ремонт на тротоарите по протежението на булеварда, след което предстои да бъде обозначено трасе за велосипедисти, което е част от проекта, тъй като е предвидено обозначаване на велоалея.
 
За финансирането на строителните проекти общината е предвидила около 120 млн. лв., като повечето от парите ще се насочат към големите обекти, уточни зам.-кметът.
По думите му парите идват по оперативни програми или са средства от Европейската инвестиционна банка, като целта е да не се затрудняват преките приходи на Столична община.
 
Третият лъч на метрото
 
Христов съобщи още, че третият лъч на метрото в столицата ще започва от "Овча купел“, ще минава през централната градска част в посока Малък градски театър "Зад канала” и оттам по бул. "Владимир Вазов”.
Очаква се към края на следващата година да се започне работа по проекта. По него ще се обособят и зони за паркиране. Все още обаче няма одобрен бюджет за строителството му. 
Зам.-кметът обясни, че нови буферни паркинги по съществуващите линии на метролинията няма да се изграждат, защото и съществуващите не са достатъчно натоварени.
 
Кръстовището на Семинарията ще бъде пуснато в срок, до средата на юли, обеща Христов. В момента там се прави напрягане на мостовата конструкция, след това ще се полага хидроизолация, асфалтиране и ще се прави част от уличното осветление.
Източник:Dir.bg
 

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]