Започват строежа на още 7 метростанции

Ще започне работа по строежа на 7 нови метростанции. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ. По думите й най-големият проект е този за метрото и той ще бъде продължен. Тя уточни обаче, че строежът на новите лъчи на метрото ще затрудни движението в столицата.
 
До средата на година може да започне и изграждането на кръстовището на две нива на булевардите "Гешов" и "България" и следващата година мащабната програма ще продължи.
 
„Вярвам, че общинските съветници от всички политически сили ще бъдат отговорни в новия мандат. Промяната на града трябва да продължи и ние имаме готовност за това“ каза Фандъкова.
 
По думите й в Общинския съвет има много млади хора, което означава повече свежи идеи и борбен дух.
 
Тя посочи, че в бюджета иска да види отделени повече средства за новите приоритети, а именно влизане в по-малките квартали.
 
„Тази програма е четиригодишна и не мога да обещая, че за една година всичко ще се види, но тези наши планове ще бъдат налице“, подчерта столичният кмет.
 
В момента се изгражда и зелената система за контрол на трафика. Тя включва вече над 50 кръстовища. Системата дава предимство на градския транспорт и разбира се, на линейки и на пожарни.
 
„В моето виждане за по-чиста градска среда, основен елемент са инвестициите в градския транспорт“, обясни Йорданка Фандъкова.
 
Тя съобщи, че догодина се очакват 60 обновени трамвайни мотриси.
 
Столичният кмет заяви, че снегопочистването в София ще бъде организирано така, че да не затруднява трафика. Приоритетно ще се почистват булевардите и по-големите улици в града.
Източник: Екон