Подписан е новият Колективен трудов договор в ДП НКЖИ

На 27.05.2024 в ДП „Национална компания железопътна инфраструктура” бе подписан новият Колективен трудов договор в предприятието за срок от две години. Той влиза в сила от 1-ви юни 2024 г.

Договорът бе подписан от генералния директор на компанията инж. Мария Генова, а от страна на синдикатите подписаха председателят на Синдиката на железничарите в България към КНСБ инж. Петър Бунев, председателите на Национален железничарски синдикат КТ “Подкрепа”, на Федерация на транспортните работници КТ „Подкрепа” и на СТСБ.

С  новия колективен трудов договор се постигат по-добри условия от досега действащите в заплащането на работниците и служителите, увеличаване на заплащането при полагане на нощен труд, социални придобивки, в това число и допълнително здравно осигуряване от началото на 2025 г.

Подписано бе и четиригодишно споразумение, което има основна цел постепенното преодоляване на изоставането на средната брутна работна заплата в компанията спрямо тази за страната, чрез поетапното увеличаване на МРЗ за компанията и достигане през 2027 г. минимум равнището на СБРЗ за страната. Споразумението предвижда и подобряване условията на труд, конкретни мерки за подобряване здравословното състояние и социалното положение на работещите в компанията.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…