Похвално! Началничка на влак намери телефон и го върна на пенсионер

Ангел Крумов е пенсиониран железничар. Живее в Пловдив, но веднъж седмично пътува до родното си село Тополи дол, където има наследствена къща. За да се придвижва, г-н Крумов използва услугите на националната железница по направлението Пловдив – Панагюрище.
Преди около месец жепеецът отново яхнал трена, за да посети бащината къща. След около един час пристигнал на гарата в Тополи дол. С изненада установил обаче, че телефонът му е изпаднал във влака. Подобни неща се случват на всички – за едни нещастие, за други късмет. Г-н Крумов се примирил и се захванал с обичайните си занимания, пише “Марица”. Следващата седмица той отново тръгнал към родното си село. Купил си билетче и се качил на влака. Този път, когато дошло времето за проверка на пътническите документи, кондукторката изненадващо го попитала дали не си е губил нещо. С изненада човекът научава, че г-жа Миглена Мицина, началник-влак, е намерила телефона и се досетила, че именно г-н Крумов е бил на тази седалка. Тя се досетила, че апаратът най-вероятно принадлежи на пенсионирания железничар, когото познавала. Така г-н Крумов получил телефона си обратно. „Искам да благодаря на г-жа Мицина за добрината и да пожелая здраве и дълголетие на нея и семейството “, пише Ангел Крумов.
Blitz.bg
—-
От редакцията: Ние от Транспортал сме горди, че сме приятели във Фейсбук с Меглена. Нейните красиви снимки от пътуванията й като началник-влак вършат повече позитивна реклама на БДЖ, отколкото всичките етажи на Иван Вазов 3, взети заедно.