Полският водороден локомотив получи сертификат за допускане до експлоатация

Официален сертификат за допускане до експлоатация на водороден локомотив, разработен от PESA, беше обявен от президента на Службата за железопътен транспорт на Полша. Информацията беше предоставена от представителите на PESA Bydgoszcz.

Иновационният водороден локомотив е резултат от внимателно планиране и изпълнение, в което PESA е сътрудничила с местни и чуждестранни технологични партньори. Този значителен успех се дължи на концепцията и дизайна, които са произведение на квалифицираните конструктори на PESA.

Производството и разработката на водородния локомотив са част от по-голямо усилие на компанията от Бидгошч да постигне екологичния преход към по-устойчиви форми на превоз, използвайки чиста, възобновяема енергия.

Този сертификат дава на PESA зелена светлина за пълномащабно внедряване и експлоатация на водородните локомотиви, отваряйки врати за един нов етап на развитие в железопътния транспорт, воден от водородната технология.

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…