Потъна кораб в Черно море, трима членове на екипажа са в неизвестност

потънал кораб в черно море
Архив

Трима души са обявени за изчезнали след потъването на кораб под флага на Танзания в Черно море, на 26 морски мили от село Сфънту Георге, окръг Тулча, съобщи Румънската служба за корабоплаване, цитирана от БТА и Аджерпрес.

На борда на кораба “Mohammad Z” е имало 11 души. Операцията по издирване и спасяване, координирана от Центъра за координация и морско спасяване (MRCC) към Румънската служба за корабоплаване, е в ход след получаване на сигнала около 4:00 сутринта. Веднага са изпратени плавателните съдове “Артемис” и “Аполо”. Граничната полиция също е изпратила два плавателни съда на Министерството на вътрешните работи за подкрепа.

Допълнително, два търговски кораба, намиращи се наблизо, са били уведомени и са се включили в операцията по издирване и спасяване.

Потъналият кораб “Mohammad Z” е имал на борда си 11 членове на екипажа, сред които девет сирийски и двама египетски граждани. Осем от тях са били спасени от търговския кораб “Michel”, който се е намирал най-близо до мястото на инцидента и е действал под координацията на MRCC.

Издирването на тримата изчезнали членове на екипажа, всички сирийски граждани, продължава. Причината за потъването на кораба все още не е известна и ще бъде проведено разследване за установяване на причините и обстоятелствата на инцидента, съобщават от Румънската служба за корабоплаване.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…