Повече дестинации от летище Бургас

Влезе в сила лятното разписание на полетите, а с него започват и промените в полетните разписания на авиокомпаниите, изпълняващи целогодишни редовни полети на летище Бургас, както и откриването на летни редовни линии за новия сезон, съобщиха от аеропорта.

Летни редовни полети са планирани до близо 50 дестинации в 20 държави.

С най-голяма честота са полетите до София, Москва, Санкт Петербург, Лондон, Прага, Минск, Варшава, Бърно и Братислава. По всички тези направления през летния сезон летище Бургас ще обслужва полети ежедневно.

С влизането в сила на лятното разписание, националният превозвач „България ер“ увеличава честотата на полетите си до София първоначално на пет пъти седмично, а в последствие и всеки ден.

Редовните полети на Wizz Air до Лондон, Лутън, които в момента се изпълняват три пъти седмично, стават ежедневни от 20.06.2016 г.

С полети до британската столица четири пъти седмично се включва и Thomas Cook Airlines UK от средата на месец май.

Редовни полети до Манчестър ще изпълняват две авиокомпании (Thomas Cook Airlines UK и Condor).

Нюкясъл, Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, Иист Мидландс са другите британски дестинации, до които ще лети Thomas Cook Airlines UK с полети веднъж седмично от месец май.

Полети до Москва, летище Шереметиево са заявили "България ер" от началото на месец април, а полетите на S7 Airlines до Москва, Домодедово, които в момента се изпълняват пет пъти в седмицата, от края на април ще бъдат всеки ден, като през най-горещите летни месеци ще има по 3 полета всеки ден.
S7 ще лети веднъж седмично и до Новосибирск.

Авиокомпания Rossiya ще изпълнява всеки ден полети до Санкт Петербург, а България ер ще лети по това направление три дни в седмицата.

Екатеринбург, Москва, Санкт Петербург , Нижни Новгород, Самара, Казан и Волгоград са дестинации, които влизат в разписанието на летище Бургас в края на май с полети на Ural Airlines.

Редовни полети до руския град Череповец е планирала Severstal Aircompany.

Източник : www.dir.bg

ЖП транспорт

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за следващия мандат. Българският министър участва в 15 -ата среща на […]

Автомобилен транспорт

Разширяване на глобалната автобусна мрежа на дълги разстояния: FlixMobility придобива Greyhound в САЩ

++ Компанията адресира благоприятна възможност от увеличеното търсене в САЩ за достъпна, устойчива, колективна мобилност  ++ Последният кръг на финансиране проправя път на FlixMobility да поведе световната революция за зелена […]

ЖП транспорт

БТПП организира бизнес делегация за изложението EURASIARAIL в края на ноември

Българската търговско-промишлена палата по предложение на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникации и индустрия (RASTIA)  организира бизнес делегация за посещение на търговското изложение Евразия Рейл (Eurasia Rail). Изложението ще се […]