Летище Бургас с нов маршрут до Русия

Първият редовен полет по линията Череповец- Бургас- Череповец беше тържествено приветстван днес на летище Бургас. Череповец е един от най- важните индустриални центрове в Северозападна Русия и най- населеният град в Област Вологда. Градът е пресечна точка между основен Волго-Балтийския воден път, жп линии Запад-Изток и газопроводи, както и между най- големите руски административни центрове- Москва и Санкт Петербург. 

Полетите , оперирани от Severstal Airlines, свързващи Череповец с Бургас, ще се извършват всеки вторник по време на летния сезон със самолети CRJ200. Община Бургас, с подкрепата на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летищата в Бургас и Варна, организира за първите гости специална церемония по посрещане с хляб,сол и фолклорна програма. Ансамбъл „Странджа“ представи традиционен танц от региона, придружени с оркестър. Първите пътници по маршрута Череповец- Бургас получиха български рози и специални подаръци- комплимент за „Добре дошли“ от Фрапорт Туин Стар.

Източник: http://www.zonaburgas.bg, 03.06.2014

ЖП транспорт

В БТПП бяха дискутирани високи технологии в железопътния транспорт с акцент ускорената цифровизация на бранша

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и президентът на КТ „Подкрепа” инж. Димитър Манолов откриха и участваха в експертно обсъждане, посветено на „Европейска система за управление на влаковото движение” […]