Поздравление на Генералния директор на ДП НКЖИ – инж. Милчо Ламбрев по случай Деня на железничаря

Уважаеми колеги,

По традиция в първия неделен ден на месец август отбелязваме нашия професионален празник – Денят на българския железничар! На този ден преди всичко искам да изразя благодарността си за положените усилия, с които съдействате, за да са възможни модернизацията на железопътната система и постигането на европейските стандарти. Да си железничар не е само професия, то е призвание, състояние на духа.

Българският железопътен транспорт е с богата история и доказани постижения. Но както преди, така и сега, вие сте били, сте и ще продължавате да бъдете двигателната сила на влаковете и релсите.

Благодаря ви за това, че въпреки трудностите,  когато работим с ясното съзнание за своята отговорност, можем  да се справим с проблемите и да осигурим нормалното функциониране на българските железници.

За  мен е чест да бъда един от вас, да принадлежа към екипа от професионалисти, осъществяващи чрез труда си, желанието и амбицията за изграждането на едно по-добро бъдеще на железниците в страната ни.

Използвам случая да ви благодаря и за професионализма, и отговорността  при изпълнение на служебните Ви задължения, и за личния пример, който давате като граждани.

       

Честит празник!

Инж. Милчо Ламбрев

Генерален директор на ДП НКЖИ

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]