Приближен до двама министри назначен в ръководството на „Пристанище Бургас

Съветът на директорите на "Пристанище Бургас" си има нов член – Иван Капитанов. Това съобщиха от транспортното министерство тази вечер. Знае се, че Капитанов е приближен до служебните министри на финансите и на земеделието Румен Порожанов и Васил Грудев.
 
Аргир Бояджиев, който до момента заемаше този пост е освободен от длъжност. Предстои Съветът на директорите да избере изпълнителен директор на дружеството.
 
Иван Капитанов е завършил "Икономика и управление на индустрията" в Университета за национално и световно стопанство. Той има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи, като експерт в дирекция "Финанси на реалния сектор" в Министерство на финансите, а след това е и заместник изпълнителен директор на Държавен Фонд "Земеделие". Бил е и заместник-председател на сдружение "Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове", в което е бил съдружник с настоящите министри на финансите и земеделието Румен Порожанов и Васил Грудев. Капитанов е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството, уточняват от ведомството на транспортния министър Николина Ангелкова.
 
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията упражнява правата на собственост на държавата в 22 търговски дружества и държавни предприятия. Към министъра са 8 второстепенни разпоредители с бюджет. Във всичките 31 структури общият брой на техните ръководители, които се назначават от министъра е 68.
 
От началото на мандата на служебното правителство министър Николина Ангелкова извърши промени общо в 6 от търговските дружества и ведомствата, като само в 3 от тях промените касаят смяна на изпълнителен директор. Целта на промените е да бъде оптимизирана и подобрена работата на дружествата и агенциите в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщеният, уточняват от ведомството.
 
Финансовият министър Румен Порожанов, земеделският министър Васил Грудев и началникът на кабинета на агроведомството Иван Капитанов са имали общ бизнес, преди да влязат в кабинета "Близнашки". Те са ръководили неправителствената организация "Сдружение Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове". Това става ясно от документите за регистрация на сдружението на 26 февруари 2014 г.
 
Председател е бил Порожанов, а негови заместници – Грудев и Капитанов. Само месец по-късно – още на 1 април то се е регистрирало по ДДС, което говори, че е заработило веднага и на високи обороти. Регистрация по ДДС може да се направи доброволно, задължителна е при годишен оборот от 50 000 лв.
Източник: Actualno.com
Автомобилен транспорт

Новите електромобили Citroen за 6000 евро вече излязоха на пътя

Градският електрически автомобил Citroen Ami, представен от френската марка през февруари тази година, стана част от автопарка на услуга под наем. Самата кола е невероятно компактна. Размерите й са: дължина […]

Автомобилен транспорт

Българин надмина Tesla с електромобил, който вдига 500 км/ч и изминава 1000 км

Българин създаде нов уникално бърз спортен електрически автомобил, който вдига близо 500 километра в час и е с мощност от над 5000 конски сили. За сравнение един от най-продаваните електромобили […]

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]