Проект “Облак” за преобразяване на градския транспорт в Истанбул

Проект Облак , истанбул, улесняване на градския транспорт

В стремежа си да облекчи трафика в града и да улесни преминаването на пешеходците, истанбулската община е подготвила проекта “Облак” – Озеленени надлези над пътните артерии

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи, че проектът ще бъде реализиран първо в Зинчирликьой, един от най-натоварените транспортни възли в Истанбул.

Всеки ден около 100 000 души сменят начина си на придвижване в Зинчирликьой, където се кръстосват всички превозни средства на обществения транспорт.Зинчирликуйю е ключова точка за градския транспорт на Истанбул.

“Облакът” ще бъде парк за прекачвания, предназначен за пешеходци до трансферния център Zincirlikuyu, който предлага да се отстранят нарушенията на линията Левент-Бешикташ.

На улица “Бююкдере” ще бъде изградена система от надземни пешеходни надлези, която ще се простира до кварталите Гайреттепе, Есентепе, Левазим и Балмюмчу. По този начин проектът възстановява връзките между тези квартали, в които не е било възможно пешеходците да преминават.

“Облакът” ще свързва хората, които слизат от автобуси, микробуси и таксита, както и тези, които пристигат пеша, с линиите на метрото по бърз и ефективен начин, без хаоса, създаден от тунели, проходи, асансьори и мостове.

В същото време “Облакът” е замислен като градски парк и център за срещи, където ще бъдат предоставени зони като кафенета, цветарски магазини, пекарни, книжарница и станция за смарт билети.

С “Облак” ще бъдат реорганизирани четири автобусни спирки на магистрала D-100 и улица Бююкдере. Спирките ще станат по-удобни, ефективни и свързани с други транспортни системи.

Очаква се проектът да бъде завършен за 14 месеца от началната дата.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…