Проф. Димитър Иванов: Времето на Станишевци мина. Окончателно.

 

За лидера на БСП и обкръжението му вече открито се говори като за клика
Днес във в. „Земя” издателят на медията, проф. Димитър Иванов дава 10 отговора на въпроса „Защо”, свързани с миналото и сегашното състояние на Българската социалистическа партия.

 Димитър Иванов е доктор на икономическите науки, бивш началник на Шести отдел (1988-1990) („Корупция и контрол на структурите на МВР и БКП“) в Шесто управление („Борба с идеологическата диверсия“) на Държавна сигурност. 

 

Публикуваме отговорите му изцяло

 За 25 години БСП – свалена от власт, преследвана и унижавана, подигравана и заплашвана – 5 пъти съставя правителства със свой мандат, 2 пъти излъчва президент от своите редици, стотици нейни членове са избирани за кметове и председатели на общински съвети. Три пъти изпрати в Брюксел евродепутати, председателят й оглави Партията на европейските социалисти, а друг неин кадър – световната организация ЮНЕСКО. И въпреки това след всеки избори върви все надолу – към небитието.

 Защо:

  1. Защото един милион българи се чувстват социалисти, но ръководството на Позитано – не.
 
 2. Защото Станишев и кликата, която го крепи, управляват държавата от името на БСП, но главно за лична изгода.
 
 3. Защото с такова ръководство БСП загуби идеалите и морала си.

  4. Защото политиката на власт и в опозиция се прави от верни на лидера и жена му, но неуки и без управленски опит хора.

 5. Защото местните партийни организации са смачкани и оставени на самотек, за да не могат да търсят сметка на ръководството.

 6. Защото лидерството на Станишев е антилидерство: без идеи, без вдъхновение, без последователи, без личен пример от горе на долу.
 
7. Защото партньорите в Коалиция за България са себеустроили се самозванци, без гласоподаватели зад гърба си.
 
8. Защото отношенията с най-близките до БСП електорално до, а и традиционно – турци, земеделци и патриоти, профсъюзи и кооперации е пропито от лицемерие и безпринципност.

 9. Защото повече от две десетилетия Позитано не подготви нито една генерация млади политици, нито един модерен лидер, нито един социален теоретик.
 
10. Защото евроатлантическите послушковци на Станишев забравиха род, кръв и вяра, за да обслужват Вашингтон и Брюксел, когато срещу морала им се е изправил целият свят.
 
Ето затова Позитано трябва да се изпразни изцяло и след бързи партийни избори да дойдат новите социалистически лидери. Така както си отидоха Живков, Лилов и Луканов, така трябва да си отидат Станишев и креатурите му.

 
Защото времето им е минало. Окончателно.

Източник: http://vevesti.bg, 09.06.2014г.

 

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]