Проф. Владимир Чуков: Отвличането на кораба е инструмент за натиск

отвличането на кораб
Aerial view container ship carrying container for import and export, business logistic and transportation by ship in open sea.

Отвличането на кораба е типично иранско нападение. Това коментира проф. Владимир Чуков по БНТ.

Когато вдигнат степента на риск застраховките ще бъдат с много по-голяма стойност. Всичко е калкулирано, за да станат цените на петрола по-високи, коментира още той.

Сложно е да се каже какво ще искат хутите срещу осбождаваннето на този кораб. Отвличането е инструмент за натиск върху собствеиците, които менижират този морски трафик, посочи още Чуков

“Всички заинтересовани страни трябва да водят преговори за освобождаване на българите от танкера. Инициативата идва от Япония, тя е фирмата, която организира плаването. Видяхме, че те са преценили, че този район не е толкова рисков, затова не са платили застраховка. Този район е пълен с кораби на международната коалиция”, уточни Чуков.

Прочете още: Кои са пленените българи от отвлечения кораб в Йемен?

По думите му след този случай застрахователи ще вдигнат степента на риск.

“Аз съм учуден от бавната реакция на застрахователите. Не са взели насериозно Йемен. Това е едно класическо иранско нападение. Най-добрият вариант е да се плати застраховката срещу този риск нападение”, коментира проф. Владимир Чуков. Професор Чуков уточни, че случващото се с похитения кораб не е прецедент за иранците.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…