Прокуратурата в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с влаков инцидент на гара Дралфа

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство по чл. 136 от Наказателния кодекс във връзка с инцидент с влакова композиция. Както вече писахме, инцидентът възникна тази сутрин на гарата в търговищкото село Дралфа.

По време на случилото се не са пострадали хора, посочват в прессъобщение от Апелативната прокуратура във Варна. Изясняват се размерът на нанесените щети, както и причините и обстоятелствата, довели до инцидента. В хода на разследването ще се установява има ли данни за човешка грешка или става дума за възникнала техническа неизправност. 

По случая и към този момент продължават да се извършват редица действия по изясняване на детайлите под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Търговище.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …