Прокуратурата в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с влаков инцидент на гара Дралфа

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство по чл. 136 от Наказателния кодекс във връзка с инцидент с влакова композиция. Както вече писахме, инцидентът възникна тази сутрин на гарата в търговищкото село Дралфа.

По време на случилото се не са пострадали хора, посочват в прессъобщение от Апелативната прокуратура във Варна. Изясняват се размерът на нанесените щети, както и причините и обстоятелствата, довели до инцидента. В хода на разследването ще се установява има ли данни за човешка грешка или става дума за възникнала техническа неизправност. 

По случая и към този момент продължават да се извършват редица действия по изясняване на детайлите под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Търговище.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…