Протести на земеделците блокират цялата страна

Протести на земеделците блокират цялата страна
Снимка: Обективно

Благоевград и Разград станаха епицентър на мирни демонстрации, като земеделците се събраха в района на полигона близо до градовете. В Стара Загора, земеделски производители и преработватели се мобилизираха в южната част на града, като над сто тежки машини ограничиха движението по важния път към Хасково, свързващ с автомагистрала “Тракия”.

Сливен не остана по-назад, като местни стопани блокираха кръстовището “Петолъчката”. В Кардам, 70 тежкотоварни машини прекъснаха движението към границата с Румъния, докато в Русе протестиращи блокираха граничния пункт “Дунав мост” със земеделска техника.

Основната причина за протеста, както подчерта Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите “Дунавско зърно” в Русе, е фактът, че производителите работят на загуба. Според него, вносът на украинско зърно заплашва да пресити пазара, докато складовете в България вече са пълни.

В Ловеч, участници в протеста затвориха главния път между София и Варна, докато в Видин блокираха пътя до “Дунав мост-2”.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …