Пускат кръстовището при Семинарията в края на седмицата

Движението на кръстовището при Семинарията в столицата ще бъде пуснато в неделя (13 юли). Това потвърди кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на проверка на ремонта на участъка. Движението там снощи беше пуснато частично. Преди това то беше спряно изцяло заради довършителни работи на долното ниво.
 
„В момента текат довършителни дейности на целия обект. Изпълнителите са в график. По график на 15 юли трябваше да бъде пуснато движението и току-що се договорихме след изчисленията, че всъщност на 13 юли в неделя ще бъде окончателно пуснато движението на кръстовището на Семинарията”, коментира Фандъкова.
 
След като бъде пуснато трасето, за довършване ще останат тротоарът и стената при Семинарията. „Още в самото начало помолих да направим и оградата, разговаряхме с Негово светейшество патриарх Неофит, който разреши да направим ремонта”, обясни кметът. Тя подчерта, че с отварянето на пътя в тази част на София трафикът ще се облекчи.
 
Освен пускането на кръстовището остават още два етапа до завършването на този проект. В тях се включва изграждането на пробив до болница „Токуда“, като по него движението ще минава към бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“. След това булевардът ще бъде разширен до Южната дъга, предаде в-к "24 часа".
 
“Идеята е след построяването на кръстовището на Телевизионната кула, след построяването на кръстовището на Семинарията, целият трафик да се изведе на Южна дъга, за да не се получава тапа”, коментира Йорданка Фандъкова.
 
По думите на столичния кмет в момента на етапи се работи по цялостен проект за извеждането на трафика в града от центъра към периферията. „В момента текат отчуждителни процедури и когато приключат строителите, имат готовност да започнат втори етап на проекта и допълнително ще уточним графика. Благодарна съм на всички шофьори и граждани, които усетиха неудобството по време на строителството, но проявиха търпение. Същото ще се случи и с другите големи обекти, които продължават в момента", допълни тя.
Източник: Econ.bg
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]