Пускат първият пътнически влак по Дунав мост 2 на 10 май

Министър Антон Гинев ще открие железопътния трафик през Дунав мост 2, като той ще посрещне румънската делегация, ръководена от държавния секретар в Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке на пътническата жп гара във Видин в 12.00 ч.

Малко след 12 ч. на обяд на 10 май по моста „Нова Европа“ ще премине Първият пътнически влак, който ще свърже Видин с румънския град Калафат. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев ще открие железопътния трафик през Дунав мост 2, като той ще посрещне румънската делегация, ръководена от държавния секретар в Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке на пътническата жп гара във Видин в 12.00 ч. 

В края на месец март в транспортното министерство бе проведена първата сесия на българо-румънска комисия за работа по трансграничната железопътна мрежа, на която бе договорено железопътният трафик между Видин и Калафат по моста „Нова Европа” да бъде пуснат в най-кратки срокове.

Източник: Publics.bg

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]