Пуснаха частично жп движението между Захарна фабрика и Горна баня

Възстановява се частично движението на влаковете между гарите Захарна фабрика и Горна баня от 4 август, съобщи Българската държавна железница (БДЖ).
 
Извършваните ремонтни дейности по железопътния участък ще се извършват от 09:20 до 14:20 часа до 31 август. В тези часове международният влак от Солун за София, бързият влак от Кюстендил за София и бързият влак от София за Благоевград ще се движат по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк.
 
В участъка между Централна гара София и гара Горна баня няма да се движат два пътнически влака от София за Благоевград и четири пътнически влака между София и Перник.
 
Автобуси ще превозват пътниците в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня, уверяват от БДЖ. Ще има и един допълнителен влак от Перник до Горна баня, а пътническите влакове между София и Перник ще се движат по удължен маршрут между София и Радомир.
 
Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, има във всички гари и спирки по този маршрут, съобщава БДЖ.
Източник: Топновини
ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]