Пуснаха частично жп движението между Захарна фабрика и Горна баня

Възстановява се частично движението на влаковете между гарите Захарна фабрика и Горна баня от 4 август, съобщи Българската държавна железница (БДЖ).
 
Извършваните ремонтни дейности по железопътния участък ще се извършват от 09:20 до 14:20 часа до 31 август. В тези часове международният влак от Солун за София, бързият влак от Кюстендил за София и бързият влак от София за Благоевград ще се движат по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк.
 
В участъка между Централна гара София и гара Горна баня няма да се движат два пътнически влака от София за Благоевград и четири пътнически влака между София и Перник.
 
Автобуси ще превозват пътниците в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня, уверяват от БДЖ. Ще има и един допълнителен влак от Перник до Горна баня, а пътническите влакове между София и Перник ще се движат по удължен маршрут между София и Радомир.
 
Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, има във всички гари и спирки по този маршрут, съобщава БДЖ.
Източник: Топновини
Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]

ЖП транспорт

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОДОБРЯВА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА 2021-ВА ЗА ГОДИНА НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА

Комисията по транспорт и туризъм (Tran) към Европейския парламент прие предложение за обявяване на 2021-ва за Европейска година на железницата. Предложението беше обявено през март в подкрепа на целите за […]

ЖП транспорт

Вземания за над 110 млн. лв. обезкръвяват НКЖИ

Въведеното  извънредно положение в страната през март и засилените противоепидемични мерки и ограничения  повлияха върху  пазарната конюнктура и в момента в транспортния сектор се наблюдава забавяне при издаването на разрешения  за […]