Огромна спортна зала сред чудесата на новата столична Централна гара

Само след около месец ползващите железопътен транспорт ще имат удоволствието да се разходят из залите на напълно обновената от НКЖИ гара.

Реновирано е абсолютно всичко, видя екип на money.bg, който бе допуснат до кътчета в комплекса, невиждани до момента от медии и общественост.

Изключителна изненада е огромната спортна зала, подходяща за различни видове спорт, на която предстои изграждане на трибуни.

Обновената сграда разполага и със специални бутони по част от стените и колоните в чакалнята, както и на пероните. Те ще сигнализират при нужда от помощ или подаване на сигнал за нередност, а съответните органи ще реагират на място, обясни Николай Камберов, началник на Централна ЖП гара – София.

Има специална чакалня за хора в неравностойно положение, в която ще работи дежурен екип на БЧК, като не е пропуснат и детски кът с шарен мокет, предназначен за игри и забавления на децата.

За да стигнат до желаното място, пътниците ще могат да използват асансьори, стълбища и ескалатори, които се задвижват с фотоклетка. Всички съоръжения са направени така, че да са достъпни за хора в неравностойно положение.

За да избегнем излишна голословност, екипът ни засне и подробна видеоразходка из залите на новата Централна гара.

 Източник : www.news.bg