Пуснаха движението по „Цариградско шосе“

 

Пуснаха движението по "Цариградско шосе"Край на големите задръствания по "Цариградско шосе". Ремонтът приключи и движението бе пуснато предсрочно, съобщава БГНЕС.

По време на строителните дейности бе извършена цялостна реконструкция, както на директното трасе, така също на два моста(при Площад на Авиацията и бул. "Александър Малинов"), два пешеходни подлеза и един автомобилен. Крайният срок за завършване на проекта бе 15 септември, но от днес шофьорите ще могат спокойно да се движат по булеварда. През тази нощ са поставени последните маркировки и мантинели, ще остане да се работи единствено на пешеходния подлез на Окръжна болница. Там се предвижда и монтиране на асансьори. Фирмата, която отговаря за ремонта на "Цариградско шосе", е дала 10 години гаранция за положената от тях хидроизолация.

До 15 септември ще приключат ремонтните работи на друг основен булевард в западните квартали на столицата – "Никола Мушанов". В момента там се работи усилено по последната отсечка на проекта – продължението на "Мушанов" – бул. "Овча купел", в отсечката между улиците "Житница" и "Любляна". До първи учебен ден ще се обновяват и бул. "Тодор Каблешков" в района между "България" и "Братя Бъкстон".

По план върви и ремонтът на 10-километровия участък от "Ботевградско шосе" в отсечката от ул. "Летоструй" до "Околовръстното шосе". Там ще бъдат обновени до 30 октомври 5 моста и 5 подлеза, както и връзката с бул. "Владимир Вазов".

 

Източник: http://news.expert.bg, 04.09.2014г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]