Работата по сградата на Централна гара е завършена на 72-75%

 

Работата по сградата на Централна гара е завършена на 72-75%. Това каза пред журналисти инж. Ивайло Дженев ръководител на проектите „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата – „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София”, „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа” и „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик – II-ри етап“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
По думите му, към момента е свършена много работа. „ Направени са абсолютно всички инсталации на източната страна на гарата. Това са работи, които вие не ги виждате, но това са всичките видове инсталации. Западната част на гарата изцяло е завършена. Всички офиси в помещенията, които гражданите не могат да видят са изградени. Той поясни, че вече служители работят там.
Той обясни, че промените са в три области. „В областта на конструктивното укрепване, което гражданите няма как да видят. Енергийната ефективност на сградата е много повишена, което гражданите ще усетят. Няма да има вече топла чакалня. Температурата ще бъде и вън и вътре с нормални комфортни градуси. Третото е архитектурното обновление на сградата. Тя ще изглежда по друг начин. Създадено е трето ниво, което ще бъде сложен така нареченият фуудкорт, на който гражданите ще могат докато изчакват влака или посрещат някой да изпият по някое питие или да хапнат закуска“, каза той.

източник: http://m.focus-news.net, 14.10.2015г.