Служебният министър на транспорта е направил изненадваща проверка на Централната гара в София

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев направи изненадваща проверка на Централна жп гара София, съобщиха от Дирекция “Връзки с обществеността и протокол” на транспортното министерство.
Той е бил придружаван от генералния директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) Красимир Папукчийски.
По време на инспекцията са констатирани нередности, свързани с хигиената и поддръжката на гарата.
Министър Алексиев е наредил всекидневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Той е поискал пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри, ще бъдат наложени финансови санкции.
Освен лошата хигиена на Централна жп гара София са забелязани течове, които следва да бъдат отстранени от фирмата, извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.
По-късно министър Алексиев е направил проверка и на жп гара Подуяне, в следствие на която е разпоредил спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние. Той е изискал обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея. Министър Христо Алексиев е наредил създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…