Рентабилно!!! Московски сменя влакове с автобуси.

Обмисляме създаването на транспортна компания към "Холдинг БДЖ", която с автобуси или бусчета да обслужва пътниците по нерентабилните направления.

Това заяви транспортният министър Ивайло Московски в Русе.

Той обаче подчерта, че не могат да инвестират и да я създадат толкова бързо, но ще работят за това в рамките на следващата година.

Така че до неизпълнение на договора на БДЖ с държавата няма да се стигне, обясни Московски и допълни, че по-скоро ще се търсят вътрешни механизми в БДЖ за компенсиране на намалената субсидия чрез рестрикции в движението.

Министърът подчерта и че

намаляването на субсидията с 40 милиона лева не е самоцел.

По думите му, тези средства се дават целево на компанията за изплащане на дълговете й към кредиторите.

Съкращаването на хора е краен вариант и никой не иска да се стига до него. Към оптимизиране на състава можем да прибегнем едва след като бъдат изчерпани всички други варианти,  заключи Ивайло Московски.

Източник: Bnews.bg

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]