Рокада в управлението на “АПИ”. Кой е новият член на УС?

На мястото на инж. Калоян Киров, който бе лично назначение на министъра, застава инж. Йордан Вълчев

Рокади в УС на АПИ

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков прави изненадваща рокада в управлението на Агенция „Пътна инфраструктура“. В Управителния съвет влиза нов член – инж. Йордан Вълчев. Той ще заеме мястото на инж. Калоян Киров, става ясно от прессъобщение на ресорното ведомство, предават от economic.bg

Припомняме, че Киров влезе като трети член на Управителния съвет и бе назначен на поста от министъра през юни. Тогава Цеков уволни старото ръководство на Агенцията, назначено от служебния кабинет.

Сега като мотив за смяната се посочва, че тя се прави с цел засилване на експертното начало и оптимизация на работата на АПИ.

Прочетете още: Предстои да се внедри системата за контрол и на средна скорост

Новият член на УС

Интересното в представената биография на Вълчев е това, че е работил по строителния надзор на участъци от скоростния път Мездра – Ботевград, магистралите „Струма“, „Хемус“, „Тракия“, Западната дъга на Софийския околовръстен път, изграждането на парк „Възраждане“ в гр. София и др.

Ведомството представя новия член на Агенция като човек с над 22-годишен опит в проектиране на пътища, мостове и кръстовища в България и чужбина, както и 15-годишен опит в строителния надзор на големи обекти от пътната инфраструктура у нас и зад граница.

Има над 10 години опит в сферата на транспортното моделиране в градска среда и в безопасността на пътното движение.

Той е инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Пътно строителство“. Дипломант е в специалност „Безопасност на пътното движение“.

Йордан Вълчев, новият член на УС на АПИ
волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…