Рокада в управлението на “АПИ”. Кой е новият член на УС?

На мястото на инж. Калоян Киров, който бе лично назначение на министъра, застава инж. Йордан Вълчев

Рокади в УС на АПИ

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков прави изненадваща рокада в управлението на Агенция „Пътна инфраструктура“. В Управителния съвет влиза нов член – инж. Йордан Вълчев. Той ще заеме мястото на инж. Калоян Киров, става ясно от прессъобщение на ресорното ведомство, предават от economic.bg

Припомняме, че Киров влезе като трети член на Управителния съвет и бе назначен на поста от министъра през юни. Тогава Цеков уволни старото ръководство на Агенцията, назначено от служебния кабинет.

Сега като мотив за смяната се посочва, че тя се прави с цел засилване на експертното начало и оптимизация на работата на АПИ.

Прочетете още: Предстои да се внедри системата за контрол и на средна скорост

Новият член на УС

Интересното в представената биография на Вълчев е това, че е работил по строителния надзор на участъци от скоростния път Мездра – Ботевград, магистралите „Струма“, „Хемус“, „Тракия“, Западната дъга на Софийския околовръстен път, изграждането на парк „Възраждане“ в гр. София и др.

Ведомството представя новия член на Агенция като човек с над 22-годишен опит в проектиране на пътища, мостове и кръстовища в България и чужбина, както и 15-годишен опит в строителния надзор на големи обекти от пътната инфраструктура у нас и зад граница.

Има над 10 години опит в сферата на транспортното моделиране в градска среда и в безопасността на пътното движение.

Той е инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Пътно строителство“. Дипломант е в специалност „Безопасност на пътното движение“.

Йордан Вълчев, новият член на УС на АПИ
блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…