Съветник на транспортния министър поиска Варна да бъде извадена от България и отделена с ГКПП

Съветник на транспортния министър поиска Варна да бъде извадена от България и отделена с ГКПП

Медийният съветник на транспортния министър Георги Гвоздейков – Асен Григоров поиска с пост във Фейсбук Варна да бъде извадена от България, да бъде изградено ГКПП – Шумен и да бъдат въведени визи за варненските граждани. Причината според Григоров – 3 от 4 руски интернет трола били от Варна.

Ден по-късно Григоров постна нов коментар, с който обвини обществото, че е загубило всякакво чувство за хумор, ирония, лекота на общуването.

Част от хората от Варна, които Транспортал потърси за коментар наистина реагираха с чувство за хумор. Стоян Новаков от Продължаваме промяната – Варна, коментира, че „Асен е варненски зет и сигурно в къщи са му са се накарали и затова иска да вади Варна от България. Утре семейство Григорови ще се сдобрят и Варна пак ще я присъединят без да има ГКПП-та.“, пошегува се той.

Други обаче не бяха толкова хумористично настроени. Нека да напомним на Асен Григоров и другите подобни службогонци като него, че докато такива като него пишат подобни глупости, точно хората от Варна изнесоха основната тежест на бежанската вълна от Украйна, като стотици доброволци безвъзмездно помагаха на пострадалите от войната., гласи един от стотиците гневни коментари във Фейсбук.

Нескопосаното изказване на медийния съветник на министър Гвоздейков идва в изключително неудобен момент, след като ДАНС и Европейската прокуратура започнаха разследвания за източване на средства от жп поръчки, а автомобилния бранш подготвя нова серия протести.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …