Шефът на БДЖ си назначи футболен отбор

Автор: Явор Дачков Гласове 30.09.2015 

За скандални назначения в доведената до фалит национална железница научи "Гласове" от източници в Министерството на транспорта. Изпълнителният директор Владимир Владимиров е назначил 18 души на различни постове в пътнически и товарни превози. Скандалното е, че новоназначените служители не са специалисти в областта на транспорта, а са футболисти, техният треньор и медицинска сестра.

Владимиров бил голям фен на футбола и от месеци пускал молби до министър Московски с искане на субсидии, с които БДЖ да издържа собствен футболен клуб. Ивайло Московски бил твърдо против идеята и съвсем наскоро дори повишил тон на Владимиров, който не се отказвал да настоява.

След като видял, че няма да получи подкрепа от министерството, Владимир Владимиров решил сам проблема като назначил футболистите на различни позиции в холдинга. Така той им гарантирал месечни заплати, които са средни за страната, и уредил доведените до окаяно състояние железници със собствен футболен отбор.

Треньорът на играчите, например получил щат в служба пиар и връзки с обществеността. Още по-скандалното е, че масовото назначение се случило светкавично в последните два дни, защото в неделя отборът трябвало да пътува за Виена, за да играе във футболна среща.

След назначенията пътуването ще стане за сметка на БДЖ, тъй като футболистите ще пътуват безплатно като нейни служители. Източниците на "Гласове" твърдят, че Ивайло Московски все още не бил уведомен за действията на изпълнителния директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД и очакват да се стигне до грандиозен скандал между двамата, който може да завърши и с оставката на Владимиров.

 

 

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]