Шишков: До няколко месеца стартираме последния участък на магистрала “Европа”

До няколко месеца стартираме последния участък на магистрала “Европа”. Това заяви министърът на регионалното развитие Иван Шишков след заседанието на служебния кабинет. На него беше взето решение за отчуждаване на имоти по трасето от София до Сливница.

Шишков припомни, че доскоро този участък от аутобана не е имал подробен устройствен план, а папките седем месеца, по време на редовния кабинет, престоявали в министерството. Той е одобрен в края на миналата година.

След одобрението на ПУП, отчуждаването на земите е втората стъпка към старта на строителството, което според министъра ще започне до месеци.

Срокът да завършване на магистралата е края на тази година, той нямало да бъде спазен. Но служебното правителство забързвало процедурите, за да не се загубят европейски средства, с които се финансира магистралата. 

Той припомни, че участъкът от Сливница до Драгоман е изграден, от Драгоман до КПП “Калотина” до два месеца се очаква да бъде завършен. Работи се интензивно, каза Шишков.

Източник: 24часа

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…