Швейцария прави подвижен мост на колела

Рампите за достъп и за изход ще имат наклон от шест процента, а под моста са налични около 100 метра за действителните строителни работи. След като те бъдат завършени, мостът ще отпътува на 100 метра по -нататък към следващата фаза на строителство. Отделните части в момента се сглобяват.

„Това прилича на комплект за игра“, казва говорител на Швейцарската федерална служба по пътищата (FEDRO). Времето за изграждане на моста е 14 часа.

В момента поддръжката на магистрали с ограничение на лентите може да се извършва само през нощта, обясняват от Astra, на която мостът е кръстен. Поради непрекъснато нарастващия обем на трафика обаче времевите прозорци за нощна работа стават все по-кратки. Това ще се промени със строителната площадка на мобилния мост, защото тя може да се използва и през деня.

“Мостът Astra не само осигурява висок капацитет на трафика”, казват от службата, която отговаря за развитието и изграждането на моста. Пространственото разделяне на строителната площадка и пътното платно повишава безопасността при работа на строителните работници. Освен това няма източници на шум, които да смущават жителите през нощта. Прототипът на моста струва около 20 милиона франка (около 18,5 милиона евро), ще се поддържа след приключване на строителен проект и ще се използва отново при следващ строителен проект.

В момента отделните елементи за моста се изграждат, в края на есента те трябва да бъдат сглобени, за да може мостът като цяло да бъде тестван. Ако тези тестове са задоволителни, мостът ще бъде използван през пролетта на 2022 г. като пилотен проект за рехабилитация на настилката на участъка от магистралата между Recherswil и Kriegstetten. Доставката и изнасянето на строителни материали се осъществява чрез логистична лента, намираща се до моста.

Източник: https://www.kamioni.bg/menu/10/post/28061/Shvеjcariq-pravi-podvizhеn-most-na-kolеla

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…