Скандално: Заради двеста метра ремонт тапа от хиляди на Хемус

Заради ремонт над моста на село Яна е тапата от хиляди автомобили на магистрала Хемус. 200 метра от пътя са затворени само в едното платно и колите преминават по част от пътя. Никой не работи на затворения участък, а с невъоръжено око се вижда, че той може да бъде пуснат в движение, защото няма нито дупки, нито строителни материали.

Напълно възможно е било в този участък да се отвори и насрещното движение в посока Варна за автомобилите, които се движат към София.

Два часа точно трае пътя между последния тунел на магистрала Хемус и входа на София – това са около 50 км. Единствената кола на КАТ напусна преди малко тапата на Хемус и на мястото на странния, но скандален ремонт, стоят единствено екипи на телевизията.

Все пак малко по-късно полицаи отпушиха тапата на магистралата. Те пуснаха двете запушени платна и сега движението се осъществява доста по-бързо. Това просто на пръв поглед решение отне много часове да се вземе и така се образува колона от хиляди автомобили по магистрала Хемус. Тя е от порядъка на около 20 км и продължи да се точи и през нощта.