София с директни полети до Ню Йорк и Чикаго

Дългоочакваните директни полети от София до Ню Йорк и Чикаго се очаква да се осъществят от началото на май 2015 г., обслужвани от BHAir, след като българската авиокомпания получи лиценз за презокеански полети през лятото на миналата година. 
 
Също през май се очаква швейцарската авиокомпания Swiss International да започне полети по маршрута София – Цюрих. Това каза в интервю за БТА изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов.
 
Той отчита, че общо 117 015 пътници са преминали през летището по коледните и новогодишните празници, или с 2% повече спрямо същия период на 2013 година. Най-натоварените редовни дестинации през последните две седмици на декември са били Лондон, Виена, Франкфурт, Мюнхен, Париж и Берлин.
 
При чартърните полети най-предпочитаните през почивните дни дестинации от страна на българските туристи са били слънчевите Анталия, Кайро, Шаржа, Палермо и Тунис. Имало е и единични полети до Бодрум, Дубровник, Малта, островите Тенерифе и Родос, до Хургада в Египет, както и до италианските туристически дестинации Катания и Неапол.
 
С традиционните чартърни полети от Лондон, Манчестър, Бристол и Бирмингам са пристигнали английски туристи – любители на зимните спортове, както и гости от Москва и Киев.
 
Щерионов припомня, че през настоящия зимен сезон Летище София е посрещнало две нови чартърни авиокомпании – английската Jet 2, която изпълнява полети от Ийст Мидланд и Нюкасъл, и базираната в Тел Авив – Israir, която превозва туристи от Тел Авив.
Източник: Economic.bg
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]