София с нови ремонти от 15 септември

Нови ремонти в София се очаква да тръгнат в северната част на София, но затруднения с движението няма да има. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на бул."Сливница" в участъка от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев".
 
"Засега на всички участъци на големите ремонти се работи в срок, а някъде има леко изпреварване", каза Фандъкова.
 
В събота се очаква да бъде пуснато движението по новия пробив на бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост". До 5 септември бъде пуснато движението по бул. "Сливница" в участъка на моста в кв. "Захарна фабрика", а до 15 септември и по пътните платна на бул."Цариградско шосе" без локалните, обеща столичният кмет.
 
Нови ремонти в София след първия учебен ден
 
След 15 септември се очаква да започнат ремонтите по мостовете на бул. "Владимир Вазов", съобщи още Фандъкова. Тя уточни, че ремонтът се е забавил заради обжалване на процедурата за избор на изпълнител.  
След първия учебен ден се очаква да започне работата и по продължението на ул. "Обиколна" в кв. "Дружба". Част от нея беше изградена от "Метрополитен". Строителството на другата се бави заради неприключили отчуждителни процедури. Те се бавят заради обжалване на оценката на земята, обясни Фандъкова.
 
В този район в момента "Метрополитен" изгражда тунелния достъп до станцията на метрото на бул. "Цариградско шосе". "Очаквам да започне част по-скоро и строителството на улицата, за да може хората да имат удобен и лесен достъп до този тунел", каза Фандъкова.
Пускат движението по новия пробив на бул."Александър Малинов"
 
Очаквам рано сутринта в събота да бъде пуснато движението по новия пробив на бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост", каза столичният кмет. Тя уточни, че там работата по локалите и по тротоарите ще продължи до началото на септември.
 
По новия булевард ще се движат и автобусите, които преди това минаваха по отсечката, която беше двулентова и тясна.
 
"С това бул. "Александър Малинов" ще стане почти 4 км нов булевард от бул. "Цариградско шосе" до Южната дъга – така, както хората очакват", каза Фандъкова.
 
Тя отбеляза, че с пускането на метрото и новия булевард движението в кв. "Младост" чувствително се облекчава.
 
Мостът при Захарна фабрика готов до 5 септември.До 5 септември ще бъде пуснато движението и по бул. "Сливница" в участъка на моста в кв. "Захарна фабрика".
 
Ремонт на съоръжението не е бил правен от пускането му в експлоатация и то беше корозирало и падаха отломки от него.
 
"Основната причина да започнем цялостна реконструкция на това трасе на бул. "Сливница", беше именно това мостово съоръжение. Сега се изпълнява сериозно, с цялостна реконструкция, а не просто с един асфалт", заяви Фандъкова.
 
По думите й, заедно с настилките по булеварда се ремонтират и тротоарите, които също са в много лошо състояние.
 
Проектът включва над 2.2 км участък от бул. "Сливница", който е един от най-натоварените булеварди и трябва да бъде завършен за 15 септември.
 
Източник: Mediapool