Тръгва кораб „комета“ между Несебър и Созопол

От днес официално тръгва кораб тип "Комета" между Несебър и Созопол, а по-късно и със спирка в Поморие, съобщиха от фирмата – превозвач „Българиан Хидрофойл“ ООД. Компанията притежава два кораба на подводни криле, които през летния сезон изпълняват ежедневни курсове по направление Созопол – Несебър, както и чартърни круизи по заявка между големите пристанища по българското Черноморие. 
 
Само с предварителна заявка от групи корабите ще пътуват от Бургас и Варна. От днес до 20 юни и от 8 до 20 септември се води нисък сезон. През това време кометите ще тръгват от Несебър в 9.30, 14.00 и 18.00 и ще пътуват до Созопол 40 минути. От Созопол за Несебър часовете на тръгване са 10.30, 15.00 и 19.00 часа. 
 
През останалата част от лятото – т.е. силния сезон между 20 юни и 8 септември кометите вече ще спират и в Поморие. Между Несебър и Поморие се пътува 25 минути, а между Поморие и Созопол – 30. 
 
Билeти мoгaт дa се купят в ĸoмeтитe или в oфиcитe нa фиpмaтa в Coзoпoл, Heceбъp или Πoмopиe. Цената между Несебър и Поморие е 17 лева еднопосочен и 30 лева двупосочен билет и 9 и 15 лева за деца. Между Поморие и Созопол е 22 лева в едната посока и 40 лева в двете и 11 и 20 лева детския. Между Несебър и Созопол – 27 лева в едната посока, 50 лева в двете и съответно 14 и 25 лева за деца. 
 
Фиpмaтa пpeвoзвaч пpeдлaгa Travel Card, c ĸoятo пoлзвaтe 25% нaмaлeниe oт цeнaтa нa билeтa. Baлиднocттa нa ĸapтaтa e 2 ceдмици и e зapeдeнa c 4 eднoпocoчни билeтa зa избpaни oт Bac дecтинaции.
Източник: BurgasNews
 
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]