Тръгва кораб „комета“ между Несебър и Созопол

От днес официално тръгва кораб тип "Комета" между Несебър и Созопол, а по-късно и със спирка в Поморие, съобщиха от фирмата – превозвач „Българиан Хидрофойл“ ООД. Компанията притежава два кораба на подводни криле, които през летния сезон изпълняват ежедневни курсове по направление Созопол – Несебър, както и чартърни круизи по заявка между големите пристанища по българското Черноморие. 
 
Само с предварителна заявка от групи корабите ще пътуват от Бургас и Варна. От днес до 20 юни и от 8 до 20 септември се води нисък сезон. През това време кометите ще тръгват от Несебър в 9.30, 14.00 и 18.00 и ще пътуват до Созопол 40 минути. От Созопол за Несебър часовете на тръгване са 10.30, 15.00 и 19.00 часа. 
 
През останалата част от лятото – т.е. силния сезон между 20 юни и 8 септември кометите вече ще спират и в Поморие. Между Несебър и Поморие се пътува 25 минути, а между Поморие и Созопол – 30. 
 
Билeти мoгaт дa се купят в ĸoмeтитe или в oфиcитe нa фиpмaтa в Coзoпoл, Heceбъp или Πoмopиe. Цената между Несебър и Поморие е 17 лева еднопосочен и 30 лева двупосочен билет и 9 и 15 лева за деца. Между Поморие и Созопол е 22 лева в едната посока и 40 лева в двете и 11 и 20 лева детския. Между Несебър и Созопол – 27 лева в едната посока, 50 лева в двете и съответно 14 и 25 лева за деца. 
 
Фиpмaтa пpeвoзвaч пpeдлaгa Travel Card, c ĸoятo пoлзвaтe 25% нaмaлeниe oт цeнaтa нa билeтa. Baлиднocттa нa ĸapтaтa e 2 ceдмици и e зapeдeнa c 4 eднoпocoчни билeтa зa избpaни oт Bac дecтинaции.
Източник: BurgasNews
 
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]