Транспортният министър потвърди информацията на Транспортал: Спират всички поръчки за подвижен жп състав

Министърът на транспорта Гвоздейков: Положението с БДЖ е трагично. "Искам да се извиня на ощетените от железопътния транспорт.

„В петък съм спрял част от обществените поръчки за жп подвижен състав по Плана за възстановяване, в понеделник ще спра останалите“, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков при гостуването си на Лора Крумова в Нова Телевизия. По този начин той потвърди информацията, която нашата медия изнесе още преди два дни. Според него има нарушения в процедурите, които изискват преразглеждане и пускане наново. По думите на министъра самите поръчки имат включено изискване за изграждане от страна на държавата на ремонтни бази, които после да се отдават под наем, което не е ясно по какъв начин ще стане и ще натовари допълнително държавния бюджет. „Коригирането и пускането наново на процедурите ще отнеме около 3 седмици“, обясни Гвоздейков.

Ще направим всичко възможно обществените поръчки както в БДЖ, така и в НКЖИ да бъдат максимално прозрачни за обществото, коментира той.

Георги Гвоздейков вече е провел срещи със здравното министерство във връзка с проекта за хеликоптери за медицинска евакуация. „Добрата новина е, че първата машина ще ни бъде доставена още до края на тази година“, съобщи той

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…