Вижте къде движението на влаковете е спряно

Поради усложнената метеорологична обстановка е преустановено движението на влаковете в три железопътни участъка на страната. Причините са навявания, паднала скална маса върху железния път и липса на напрежение в контактната мрежа, поради обилните снеговалежи. Това съобщават от пресцентъра на НКЖИ.

Железопътните участъци, в които е преустановено движението на влаковете, са следните:

Мост – Кърджали – в участъка има паднала скална маса върху железния път;
Дулово – Силистра – в участъка има обилни снегонавявания и образувани преспи върху железния път. От Русе е изпратен роторен снегорин на Национална компания „Железопътна инфраструктура", който да разчисти пътя от натрупания сняг; Комунари – Шумен – в участъка липсва напрежение в контактната мрежа има и паднали дървета.

В останалите железопътни участъци на страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия като са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на дълги разстояния.

Железопътната инфраструктура остава под наблюдение, а аварийните екипи на Компанията са готови да реагират своевременно.

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

Над 1100 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Продължава работата по разчистването на пътната мрежа в Североизточна България. От силните ураганни ветрове е затруднена обстановката в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Варна и Добрич. Силния вятър образува снегонавявания и затруднява почистването на пътищата. Поради това днес затворени за движение до нормализиране на метеорологичните условия ще бъдат път I-2 Русе – Разград – Шумен и I-7 Шумен – Силистра.

Източник: www.dnes.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…