Влаковете между Русе и Горна Оряховица закъсняха заради повреда

На 21.01.2016 г., движението на влаковете по 4-та жп линия, в участъка между Русе и Горна Оряховица, е било сериозно затруднено, съобщиха от пресцентъра на НК „Железопътна инфраструктура“.. Влаковете се движат със закъснения. Причината е повреда на контактната мрежа от счупен токоснемател на пътнически влак, пътуващ от Горна Оряховица за жп гара Русе разпределителна.

Заради престоя на влака в междугарието Янтра – Петко Каравелово, се натрупва закъснение от 111 минути (от 07.49 до 09.57 ч. ).

От 10.05 ч. до 11.25 ч. аварийните екипи на НКЖИ са работили за отстраняване на повредата по контактната мрежа. Констатирани са сериозни щети, поради което се е наложило осигуряването на втори авариен прозорец за довършване на възстановителните дейности.

Два пътнически влака, един бърз и един товарен влак са се движили със значително закъснение. С най-голямо забавяне – 227 мин., се е движил бързият влак от Русе за София.
След преминаването на международния влак от София за Букурещ, бързия влак от Русе разпределителна за София и двата пътнически влака между Горна Оряховица – Русе – Горна Оряховица, около 15.25 ч. е бил разрешен вторият авариен прозорец. Довършителните възстановителни работи по контактната мрежа са приключили към 17.10 ч.
 

ЖП транспорт

Христо Алексиев ще бъде за трети път служебен транспортен министър

Христо Алексиев ще бъде служебен транспортен министър за рекорден трети път, стана ясно след като президентът Румен Радев разпусна 47-ото народно Събрание и обяви състава на служебния кабинет Роден е […]

Воден транспорт

Де-мистификация на транспортните разходи за LNG доставки –как да ни излезнат сметките с  корабите с втечнен газ

к.д.п. Христо Папукчиев, експерт в областта на морския транспорт Напоследък темата за газовата независимост и енергийното оцеляване на България, а така също и на партньорите ни от ЕС се трансформира […]

ЖП транспорт

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS – ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. […]