Всички столични Икаруси се спират до лятото 2015-та

50% от столичния автотранспорт се очаква да бъде с обновени превозни средства през следващата година.
 
Със закупуването на 126-те нови автобуса кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че са напълно готови до средата на 2015 година да пенсионират старите Икаруси.
 
Новите автобуси са много по-удобни и екологични, а подобряването на качеството на въздуха е приоритетна тема за столичния градоначалник. Някои от тези 126 нови превозни средства вече са в експлоатация, а от днес тръгват и нови автобуси по линиите 94 и 213.
 
Отделно от това по някои от линиите, където се движат много стари автобуси Фандъкова обеща да бъдат пуснати по-добри возила, които не са нови.
 
Тече процедура и за закупуването на 110 единични нови автобуси, като се очаква до края на годината да бъде избран изпълнител. Най-напреднал в обновяването е тролейбусния транспорт, който е подновен на 90 %, стана ясно от думите на столичния кмет.
Източник: БГНЕС
Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]