За реверсивно движение и светофарна уредба настоява Община Перник относно пътя Перник-София

„Община Перник получава десетки сигнали за затрудненото движение по пътя Перник-София. Ситуацията е такава от няколко седмици. Фирмата, която извършва ремонта е преустановила работа. Това се вижда от всички. Дължи се явно на  лоша организация и недобра преценка за мащабите на този път от страна на неговите стопани, които са АПИ и МРРБ.

Хората са прави да недоволстват, защото това, което се случва по този път е недопустимо. То е натоварващо и за жителите на околните села – Драгичево, Рударци, ако щете и Кладница. Част от отклонения трафик минава по общински пътища, които са тотално разбити.“ – така заместник – кметът на Перник Стефан Кръстев коментира проблема с движението Перник-София.

„От няколко седмици напълно абсурдно не се въвежда и реверсивно движение. Трябва да има реверсивно движение, със светофарна уредба. Община Перник настоява за това от дълго време и ще продължава да го прави.  Платното към Перник също е в окаяно състояние. Компрометирана настилка, с обратни наклони, които често пращат шофьорите в мантинелите.

Търсим контакти с кметство Владая и Столична община, за да се търси адекватно решение. Защото този път е вторият по натовареност в страната, а хиляди го ползват ежедневно“ – каза още Кръстев.

От АПИ твърдят, че се търси решение и насочват хората към автомагистрала „Струма“.

Източник: http://studiopernik.com/за-реверсивно-движение-и-светофарна-у/?fbclid=IwAR35472SBhlTw6qorLpIGypLghZiD2u4FlVY4gfIvf18nyg9qb5YobAzqr0

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…