Забрана на движението на камиони при температури над 35 градуса

Способен ли е транспортният сектор трябва да се адаптира към тази промяна?

Забрана на движението на камиони при температури над 35 градуса
© pixabay

Забрана на движението на камиони при температури над 35 градуса

“Лятната жега в страната доведе до безпрецедентно спиране на движението на тирове над 20 тона по избрани пътни отсечки, особено в област Кърджали. За първи път след години, между 21 и 31 юли, беше въведена забрана заради последователни дни с температури над 35 градуса, действаща между 13 и 21 часа”, обяви инженер Ивана Калчева, директор на Областно пътно управление – Кърджали, по време на интервю за Нова телевизия.

Калчева подчерта, че екстремните температури нагряват пътната настилка и водят до размекване, което създава деформации при преминаването на тежкотоварни автомобили.

“В момента забраната е наложена в три области в Северна България, като тировете ще бъдат спирани при въздушни температури над 35 градуса”, добави тя, уточнявайки, че мярката не се отнася за превозите на бързо развалящи се храни, опасни товари и живи животни.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…