Зам.министърът на транспорта и съобщенията Григорий Григоров се разделя с поста си

Зам.министърът на транспорта и съобщенията Григорий Григоров е освободен от поста си, съобщи икономическия сайт economic.bg. Информацията бе потвърдена и от източници на Транспортал, според които Григоров е прекарал днешния ден в министерството, събирайки подписи в обходния си лист.

Григоров отговаряше за ресорите, свързани с „Български пощи“ и телекомуникации.

В периода 2018 – 2021 г. той бе и председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“, но бе освободен през 2021 г. Тогава бившият транспортен министър Георги Тодоров освободи освен него и изпълнителния директор Никола Василев.

Разследване на Транспортал показа, че целият екип на БДЖ от времето на Григоров е назначен в управленския екип на „Български пощи“. До няколко дни ще стане ясно дали след като Григоров е освободен от министерството ще има промени в ръководството и на компанията.

По неофициална информация Григоров е бил спуснат за зам.министър от съветника на бившия вицепремиер Калина Константинова – Васил Величков, който е работил с него по линия на т.нар. „бизнес ангели“ – организация, която подпомага развитието на прохождащи компании. В момента Величков обикаля Министерски Съвет и се представя за IT съветник на премиера Денков.

Все още няма официална информация за освобождаването на Григоров, както и кой ще поеме функциите му. В момента освен него зам.министри са Анна Натова, Бисер Минчев и Димитър Недялков, които отговарят за различните видове транспорт и нямат опит в телекомуникациите и пощите.

летище бургас
Въздушен транспорт

БХРА настоява за връщане на държавен контрол над летище Бургас за спасяване на туризма в Южното Черноморие

февруари 27, 2024

В заявление на заместник-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Веселин Налбантов, бе изразена необх…

граничен пункт до рудозем
Избрани

Скоростен път до Пампорово и Рудозем?

февруари 26, 2024

В рамките на стремежа към модернизация на транспортната инфраструктура в България, Министерството на регионалното развитие и благоустрой…