Заплаха към служител на БДЖ, разкрил фиктивен ремонт: Мъртъв си!

Служител на БДЖ, подал сигнал за фиктивен ремонт на локомотив в частното предприятие “Жп тракция” е получил заплахи веднага след като Нова телевизия излъчи разследване по темата от началник в държавния жп превозвач.

Предвидливият железничар обаче е записал разговора с шефа на ремонтите в БДЖ Бойко Стоилов, който се чува съвсем ясно да казва: “Мъртъв си”.

Схемата по възлагането на поръчки на новосъздадената компания “Жп тракция” от страна на жп превозвача стана част и от разследване в новата “Черна книга на правителственото разхищение”. Компанията получи договори за милиони след като от обществената поръчка бяха отстранени всички възможни конкуренти.

В разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов бяха разкрити множество нарушения в БДЖ. Оказа се, че машинистите на жп компанията са принуждавани да пътуват много повече часове, отколкото би трябвало, а също така и че в компанията на работа се водят хора, които не идват на работа, а само ритат мачлета за четвъртодивизионния отбор на компанията “Локомотив БДЖ”.

Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, който е централен нападател в единайсеторката, отрече всички разкрития в студиото на Нова телевизия и ги определи като лъжи. Железничарите футболисти редовно си идвали на работа.

Според бившия служебен министър на транспорта Христо Алексиев обаче това не е така. В интервю за OFFNews той заяви, че в БДЖ са назначавани хора на заплати от 1600 лева на месец само за да ритат коженото кълбо в посредственото железничарско отборче. 

Източник: https://offnews.bg/ikonomika/zaplaha-kam-sluzhitel-na-bdzh-razkril-fiktiven-remont-martav-si-673765.html