Започва удълбочаването на Пристанищен терминал Бургас – Запад

Успешно приключи започналата тази сутрин операция на около 6 морски мили от Пристанище Бургас за снемане на дълбачка SIMSON (MMSI: 245688000) и двете самоходни и саморазтоварващи се баржи PIETER CALAND (IMO: 9516662) и CORNELIS LELY (IMO: 9516674) от полупотопяемия тежковоз SEAWAY ALBATROSS (IMO: 9032496).

Операцията бе планирана за понеделник, но по-късно отложена заради неблагоприятна хидрометеорологична обстановка за днешния ден.

Трите съда бяха снети от SEAWAY ALBATROSS в район с дълбочина над 20 метра. Операцията продължи по планирания график и отне няколко часа. Трите драгажни съда бяха провлачени до Пристанище Бургас, предаде репортер на Maritime.bg.

Те са част от състава на нидерландската „Van Oord“, която в консорциум с варненската „Космос Шипинг“, спечели поръчка за удълбочаване в района на Пристанищен терминал Бургас – Запад, където предстои и изграждането на ново кейово място.

Очаква се в близките дни да започнат дейностите по удълбочаване на акваторията на пристанищния терминал, казаха пред Maritime.bg от варненската компания.

Източник: maritime.bg